Het Tesseltheater

Het Tesseltheater is gelegen in het centrum van Alkmaar. Ooit ontstaan vanuit een behoefte aan een laagdrempelige creatieve werkplaats biedt het met twee zalen, een podium en een muziekstudio ruimte aan amateurs en startende artiesten. 

De naamgever van het theater is Maria Tesselschade Roemers(dochter) Visscher, kortweg Tesselschade of Tessel. Samen met haar zus Anna maakte ze muziek, gedichten, schilderijen en deed ze aan borduren en graveren in glas. Na het overlijden van hun ouders hielden Tesselschade en Anna, tot hun huwelijk, het ouderlijk huis open voor kunstzinnige leeftijdsgenoten. 

Kleine zaal

De kleine zaal is een gezellige, informele ruimte met zitjes, tafel en stoelen, een klein podium en een kap- en grimetafel. Ook zijn er spullen voor yoga en mindfulness aanwezig, zoals matjes en dekens. De ruimte is geschikt voor ontvangst, borrels, workshops en presentaties. Ook licht- en geluidstechniek is hier mogelijk. Bij voorstellingen in de grote zaal kan de kleine zaal gebruikt worden als kleedkamer en ‘backstage’. 

 

Grote zaal

Na al dat repeteren is het zover: het optreden! De Grote Zaal is de plek om te stralen! Er staat een hoog podium en is er plek voor ongeveer 35 man/vrouw publiek, met de mogelijkheid voor meer plekken voor kinderen. De stoelen zijn los, waardoor er een grote open ruimte gemaakt kan worden voor workshops, repetities en bijeenkomsten. De zaal beschikt over eenvoudig theaterlicht- en geluid, beamers en stroompunten.

Verhuur

Als creatieve werkplaats biedt het Tesseltheater graag een podium aan projecten gericht op kunst en cultuur, zelfontplooing en samenleving.  Activiteiten variëren van theaterrepetities en optredens, muzieklessen en bandrepetities tot workshops, presentaties en ontmoetingen.

Wij werken niet met uur- of dagprijzen voor verhuur, maar kijken liever wat we elkaar kunnen bieden om tot een win-win te komen. Heb je een goed idee dat past in de visie van het Tesseltheater? Neem dan contact op via het contactformulier of mail naar info@tesseltheater.nl